WebSite in EnglishWebSite in het NederlandsTexte em PortuguêsDeutsche versionStuur ons een e-mailHome
Paardrijden,mountaibiken,wandelen in Portugal header
 

Paardrijden, Mountain Biken, Wandelen in Portugal: 

Actieve of Ontspannende vakanties  

Paardrijden , Mountain biken, Wandelen, Massages of gewoon ontspannen in de sfeer van een gezellig Vakantiehuis...

Algemeen | Omgeving | Activiteiten | Vakantiehuis |  Hoe kom je hier

Horsemanship cursus
Paardrij lessen
Paardrijden
Speciaal weekend
Mountain biken en fietsen
Massages
Wandelingen en Wandeltochten
Yoga


RESERVEREN / INFO

In de buurt: kajak safari´s, klimmen, jeep safari´s, geocaching, Alpaca´s, standup padle, vissen, enz...
 


Meivakantie, Paas- en Zomervakantie Herfst- en Kerstvakantie

gans het jaar open!

Mooie natuur in de kom van de Serra da Estrela - het hoogste punt van Portugal continentaal- het Caramulo gebergte en het Açor gebergte, Romeinse ruïnes, rotsformaties, dolmen, rivieren met watervalletjes, de sfeer van het Portugese platteland, schapen, geiten, de vriendelijke mensen...en de mooiste uitzichten.

Al de tochten kunnen te paard, met mountainbike of te voet beleefd worden...we hebben 7 paarden ter beschikking met gids en 6  mountainbikes te huur

De paard rij activiteiten en wandelingen zijn begeleid, in het Engels, Nederlands, Frans of in het Portugees. Het kajakken en klimmen in het Engels en Portugees. De cursussen  Horsemanship zijn in het Engels of Portugees.

 

Terug naar boven


Over de omgeving

De Beira Alta streek is gelegen in Centraal Portugal in de buurt van Coimbra, in de kom van het Serra da Estrela gebergte (hoogste punt van continentaal Portugal) het Caramulo gebergte en Açor gebergte.

Deze streek heeft een zeer rijke geschiedenis aan cultuur en traditie. Historische dorpenLijstenen dorpenFado muziek, tijdloze wol traditiearchitectuurarcheologieJoods erfgoedmuseakerken, monumenten en kastelen. Adembenemende natuurparken en tuinen en er bestaan ook verschillende prachtige en originele excursies in de regio.

Een paar van de mooiste steden zoals “Aveiro” het Venetië van Portugal, de visvangst op de traditionele manier aan de kust van Mira, of zonnebaden in de kleinere badsteden zoals Tocha.  Het historische “Viseu” en de wijnkelders in Santar , 1 van de oudste universiteitssteden “Coimbra” met z’n indrukwekkende bibliotheek en mooie kerken de opgravingen van de ruïnes van Conimbriga zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Traditionele markten bezoeken waar je kan genieten van de typische Portugese keuken en de sfeer opsnuiven van het Portugese platteland…

 

Ons dorpje Midões heeft een rijke geschiedenis. Dat zie je aan het paleis, de kerk, de huizen van de Portugese adel, de Keltische graven.

João Brandão de Portugese Robin Hood leefde hier in de 19 de eeuw en spande zich in voor de rechten van de arme mensen. Nog maar amper 130 jaar terug heerste er in deze streek terreur en armoede.

De Romeinen lieten hier ook heel duidelijk hun voet druk achter, hier en daar kruisen we nog een heerbaan of passeren we over Romeinse bruggen. 

Nog meer mooie plaatsen om te ontdekken

Zoek het op!

 

Terug naar boven

De activiteiten

We organiseren enkel ster formules. Er word verbleven in het Vakantie huisje, appartement "Alegria" of  het vakantiehuis-appartement "Wibbel-Wobbel " ter plaatse op onze vakantie boerderij, het paardrijden word georganiseerd door Portugal By Horse, de mountainbikes kan je ook ter plaatse huren op Quinta Da Alegria.

Te paard zal je genieten van prachtige rotsformaties, valleien en eucalyptus bossen, Romeinse bruggen,authentieke dorpjes, herders met hun kudde,...

De kajak, klim en jeep safari evenementen gebeuren in de vallei van de Rio Mondego en zijn georganiseerd door Rock and River

of  meer kayak evenementen met www.opioneirodomondego.com

De begeleide wandeltochten die je meenemen naar de mooie "Serra Da Estrela" worden georganiseerd door Leen


HIKING-PORTUGAL-MOUNTAINS

Dit betekent dat de gasten een onvergetelijke vakantie zullen beleven met niets anders dan betoverende natuur, culturele informatie die lichaam en geest ontspannen ...


Terug naar boven

De vakantiehuizen

Meer informatie over de vakantiehuizen

Onze vakantie boerderij, heeft 4 vakantie verblijven het vakantiehuisje "Alegria" met plaats voor 5 personen. Het heeft een zwembad, keuken, badkamer, woonkamer, mezanine, een aparte slaapkamer met badkamer op gelijksvloers en terras. Het is gelegen op 1 km van het historische dorpje Midões. Midões heeft een kerk, een paleis en spectaculaire huizen van de Portugese adel.
Het dorp heeft z'n eigen super marktjes, bank, benzinestation, 3 restaurants, bakker, apotheker en verschillende cafeetjes en laten we niet vergeten de mooiste vergezichten over de bergen...
Ook het Vakantiehuis "Wibbel Wobbel " met plaats voor 14 mensen, is gelegen in dezelfde vallei van Quinta da Alegria  omringd door de prachtige kurkeiken (die typisch zijn aan deze streek) met  uitzicht  op de uitgestrekte vallei...

In de winter kan je er de mooiste zonsondergangen beleven vanaf je eigen terras.

Meer informatie over de vakantiehuizen

Terug naar boven


Het Vakantiehuis "Wibbel Wobbel"

bestaat uit 2 appartementen

Het Wibbel vakantie appartement is een ruim appartement met een eigen typische sfeer...we kozen voor blauwe en groene tinten in dit appartement waardoor het een iets koelere sobere uitstraling heeft .

Er is de blauwe "surf room" en
 de "Groene kamer", de houten vloeren  en de rustieke muren zijn rustgevend. De badkamer is  in een originele stijl.

Het terras onder de kurk eiken geeft verkoeling in de zomer en het grote raam in de zithoek  laat je genieten van de winterzon. Er is een hout kachel aanwezig en genoeg hout zodat je ook in de winter een mooie vakantie kan beleven op onze Quinta.

Vakantie Appartement "Wibbel" met 2 slaap kamers, elk met een 
tweepersoons bed en 1 slaapkamer met een extra bed. Badkamer, keuken, woonkamer met uitzicht op de vallei. Je kan met max 5 mensen in dit appartement verblijven.

Er is een Privé tuin en Intex  zwembad (in de zomer).

Meer informatie over de vakantiehuizen

Terug naar boven
Het "Wobbel"vakantie appartement is het grootste appartement. Hier hebben we gekozen voor aardse kleuren zoals geel, rood en houten vloeren...daardoor creëren we ook hier een unieke sfeer van warmte en gezelligheid, dit word in de winter nog eens geaccentueerd met de hout kachel die je laat genieten van het vlammen spel...
hier heb je geen televisie nodig.

 De woonkamer is ruim. In de rustieke muren zijn de oorspronkelijke rotsblokken af en toe vrij gelaten, dit geeft aan deze kamer en ook aan de "cave room" op dezelfde verdieping de uitstraling van een grot. Er is ook een keuken met zicht op de vallei en de weiden waar de paarden grazen.

De badkamer is eveneens origineel in rode tinten met een mooi uitzicht als je aan het douchen bent.

Op de eerste verdieping is er een Arabisch mezanine met roze tinten waar de zon 's morgens je toelacht door het kleine raampje. Hier kan je terecht met 2-3 mensen.

Op de overloop kan je de sofa omtoveren naar een zeer ruim tweepersoons bed of 2 éénpersoons bedden. De rode slaapkamer met tweepersoons bed en open haard is natuurlijk de mooiste .

Als dit nog niet genoeg is hebben we bij dit appartement nog een groot overdekt terras met uitzicht in de vallei...zo kan je in de herfst of bij regenachtige dagen ook buiten zitten daar het meestal aangename temperaturen zijn in Portugal.

Vakantie Appartement "Wobbel"heeft 1 slaapkamer met een tweepersoons bed en open haard, een duplex met plaats voor 2- 3 personen, een slaap zetel voor 2 personen op de overloop .Een grote woonkamer ,keuken,badkamer en een extra zit-slaapkamer voor 2 mensen.

Er is een Privé tuin en Intex  zwembad in de zomer.
 

Meer informatie over de vakantiehuizen

Terug naar boven


 

 Paardrijden-Portugal

Paardrijden in Portugal

Mountain biken-Portugal

Mountain biken in Portugal

paardrijden-beginners-Portugal

     Voor de eerste keer te paard

fietsen-Portugal

Fietsen in Portugal

wandelen-Portugal

Wandelen in Portugal 

Midoes-Portugal

De kerk van Midões

Porto-Douro Rivier

Porto aan de Douro Rivier

Coimbra-universiteit

        Universiteit van Coimbra

klimmen-Portugal-rock n river

Klimmen met Rock and River

Paardrijden-Portugal-paardrijvakanties

Portugal paardrijden

Vakantiehuisje-.Portugal

 Vakantiehuisje Alegria

vakantiehuis-Portugal-Quinta da Alegria

Vakantiehuis in Portugal:Quinta da Alegria

Portugal-vakantiehuis-terras met uitzicht

Privé terras met uitzicht

vakantiehuis-Portugal-slaapkamer

Surf kamer in vakantie appartement Wibbel

vakantiehuis-Portugal-privé tuin

Vakantiehuis Portugal
 Wibbel
Wobbel

Portugal-vakantiehuis-quinta da alegria

Woonkamer Wobbel vakantie appartement

Portugal-Vakantiehuis-slaapkamer

Vakantiehuis Portugal Wobbel slaapkamer

Vakantiehuis-Portugal-privé tuin-zwembad

 vakantiehuis Wobbel zwembad en privé tuin